Hezké vánoce Kubíku!

Ahoj Kubíku,

k vánocům jsme ti na odkazu níže vystavili dvě audio knihy. Dá se to stáhnout do mobilu a poslouchat ve sluchátkách. Posíláme to i na CD, kdybys to chtěl nějak pouštět doma anebo třeba v autě.

Knížky si můžeš stáhnout jako mp3 na http://kubik.pisoft.cz/

Přejeme krásné vánoce!

Petr + Míša + Vašík + Violka

PAX – Hůl prokletí & Grim přízrak
čte Jan Vondráček

Cover

Bratři Alrik a Viggo přicházejí do městečka Mariefred, aby se stali členy nové pěstounské rodiny. Zdá se však, že kam vkročí, tam se dějí podivné věci. Jakoby se k životu se probouzely nadpřirozené bytosti. Možná jsou tu oba chlapci hlavně proto, aby pomohli chránit tajnou knihovnu, ukrytou pod kostelním návrším, neboť kdosi přivolává z hlubin věků temné síly a svět se ocitá v ohrožení. V okolí po nocích řádí záhadný tvor podobný ohromnému psovi a napadá místní obyvatele. Může to být vlkodlak? A jak s něčím takovým bojovat? Bratři se usilovně snaží najít odpověď v tajné knihovně a setkávají se přitom se záhadným čarodějem Damírem, který přišel varovat strážce před smrtelným nebezpečím. Mohou ale podivnému návštěvníkovi věřit?

Jules Verne: Patnáctiletý kapitán
čtou Dimitrij Dudík, Kryštof Hádek, Ilja Racek, Miroslav Táborský, Antonín Hardt, Ljuba Krbová

Cover

Rozhlasová adaptace slavného dobrodružného románu z cyklu Podivuhodné cesty (Les Voyages extraordinaires) v hvězdném obsazení. Patnáctiletý plavčík Dick Sand je nucen ujmout se řízení velrybářské lodi a strastiplný návrat do San Franciska začíná…
Děj Verneova Patnáctiletého kapitána se neodehrává dvacet tisíc mil pod mořem, na Měsíci ani na kometě letící hlubokým vesmírem neznámo kam. Je to příběh, který se mohl skutečně odehrát, aniž bychom museli do hry osudu zapojit nějaký převratný vynález, jaké se ve Verneových knihách hojně vyskytují. Zato je to dobrodružství, z něhož se napětím tají dech, plné překvapivých zvratů a nečekaných situací.
Stačí se zaposlouchat a povolit uzdu fantazii. Jaké je prožít dobrodružný příběh uprostřed rozbouřeného moře na plachetnici bez posádky? Stát v okovech na otrokářském trhu? Proplouvat řekou na domorodém člunu středem africké džungle plné lidojedů? Zažít strach, hrůzu, ale i radost ze setkání s blízkými, pocit vítězství?